Počeo 13. Bajramski turnir u malom fudbalu

77

Danas započinje službeno takmičenje na 13. Bajramskom malonogometnom turniru u Brčkom. Konferencijom za novinare turnir je najavljen u prostorijama N/FS Brčko distrikta.

Takmičenje na tradicionalnom međunarodnom Bajramskom malonogometnom turniru u Brčkom odvijat će se u pet konkurencija: pijetlići, pioniri, kadeti, seniori i veterani. Na turniru će učestvovati 62 ekipe, koje će se u sportskoj dvorani Ekonomske škole takmičiti u narednih desetak dana. Borba za najbolja pozicije na turniru započet će utakmicama u grupnoj fazi. Ukupni nagradni fond iznosi 10.000 KM.

“Kao i svih ranijih godina, očekujemo dobru posjetu i pravo sportsko nadmetanje. Nadamo se da ćemo sve zacrtane ciljeve ispuniti” rekoa je Senad Bešić, član Organizacionog odbora.

Prvog dana, u revijalnom dijelu turnira, bit će odigrana utakmica u konkurenciji veterana između redakcije dnevnog lista “Avaz” i suogranizatora turnira, MNK “Klanac”. Također, odigrat će se i utakmica između ekipa navijača FK “Željezničar” i FK “Sarajevo”

“Ovo je prilika da vidimo naše sugrađane koji se ne bave sportom profesionalno, a koji su privrženi ovim klubovima. Kao pripadnici navijačkih grupa svakako će pokušati da prirede spektakl za gledaoce” dodao je Bešić.

Ovom prilikom organizator je pozvao sve ljubitelje malog nogometa da dođu u što većem broju, a za to postoji jedan dodatan razlog.

„Iskoristili smo ovu sportsku manifestaciju da je na neki način pretvorimo i u humanitarnu. Na turniru neće biti naplaćivane ulaznice, ali prihod koji bude prikupljen od dobrovoljnih priloga bit će usmjeren na pomoć za liječenje našeg sugrađanina, sportiste i sportskog radnika. Ovo je prilika da pokažemo da smo humani i da su sportisti ljudi velikog srca“ kaže Bešić.

Turnir će službeno biti otvoren u danas u 19h.

(BDCTV)

Prethodni postSutra Novogodišnji turnir u košarci za juniore
Sledeći postDomaće serije uz koje smo odrastali

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime