Počeo upis u srednje škole na području Distrikta

70

Predstavnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Boško Stojković izjavio je danas da su počeli upisi u srednje škole na području Brčko distrikta koji prema ovogodišnjem planu predviđaju formiranje 43 odjeljenja sa ukupno 860 učenika.

Prema njegovim riječima osnovnu školu na području Brčko distrikta završilo je 718 učenika ali je planiran i upis učenika iz susjednih općina. “Nama je ovdje jasno da je teško popuniti planirani broj, a imamo na umu da je Vlada donijela Odluku da se u odjeljenje prvih razreda upiše 20 učenika što je prema zakonu na granici minimuma i onda se bojimo da će doći do problema za srednje škole u narednim godinama”, istaknuo je Stojković.

Najveći broj prijavljenih učenika je u Medicinskoj školi, ali će se sačiniti rang lista sukladno pravilima škole, a uvedena su i dva nova zanimanja ekonomske struke.

Odgovarajući na upite novinara o tome kako će se riješiti problem nedostatka oko 140 prosvjetnih djelatnika predstojnik resornog odjela je obrazložio da bi se to pitanje do početka nove školske godine trebalo riješiti izmjenama postojećeg zakona i pravilnika o načinu zapošljavanja.

Prethodni postPoskupljenje struje za 23%
Sledeći postProdajom markica do školskih užina za najsiromašnije učenike

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime