Počinje besplatna akcija odvoza krupnog otpada

262

U skladu sa odredbama iz Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“ od ponedjeljka 3. aprila do petka 5. maja 2023. godine organizuje besplatan odvoz krupnog otpada sa područja Brčko distrikta BiH.

„Krupnim otpadom, u smislu pomenutog zakona, smatraju se čvrsti otpaci koji nastaju u stanovima, poslovnim prostorijama i slično, a koji se po svojoj veličini, količini ili postanku ne smatraju kućnim smećem, a naročito: kućanski aparati, namještaj, sanitarni uređaji i slično.
Zaposlenici RJ Čistoća, će svakodnevno, u navedenom periodu i u skladu sa planom odvoza, obilaziti mjesne zajednice i lokacije predviđene za odlaganje otpada. Odvoz će se vršiti i po pozivu građana, ukoliko je riječ o većim količinima, kao i po pozivu inspekcije Brčko distrikta BiH, ako je krupni otpad odložen na mjesta koja za to nisu predviđena“, saopšteno je iz JP „Komunalno Brčko“.

Iz ovog javnog preduzeća pozivaju građane da iskoriste ovu akciju, te se besplatno riješe otpada, s obzirom da se odvoz kabastog otpada naplaćuje.

JP „Komunalno Brčko“ je, prema Zakonu o komunalnim djelatnostima, u obavezi da dva puta godišnje – početkom proljeća i u jesen, organizuje besplatnu akciju prikupljanja i deponovanja krupnog otpada.

Raspored prikupljanja kabastog otpada, po mjesnim zajednicama, dostupan je na stranici „JP „Komunalno Brčko“.

IZVORwww.brckodanas.com; www.komunalno.ba;
Prethodni postU utorak premijera predstave “Bajka o plavom drvetu”
Sledeći postNovi njemački zakon o lancu snabdijevanja uticaće i na dobavljače iz BiH