Podignuta optužnica protiv službenika Policije

524

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

Optuženom policijskom službeniku Jedinice opšte policije u Brčkom S.P. (41) stavljeno je na teret da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu zlostavljao zaposlenika tog lokala. Policajac se tereti da je “čuvara bašte lokala G.D. nakon prigovora na rad Policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u predjelu lica ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo”, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva. S tim u vezi, S.P. je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo Zlostavljanje u službi.

Optužnica je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Prethodni post(Pred)Pioniri Lavova u subotu gostuju u Bratuncu
Sledeći postPolicijske službenice održale predavanje u IV OŠ