Policija Brčko distrikta BiH i Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH potpisali „Sporazum o saradnji“

219

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović potpisali su „Sporazum o saradnji“ između Policije Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH.

Sporazumom se utvrđuje saradnja između Policije Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, u okviru zajedničkih interesa i ostvarivanja saradnje u izvršavanju poslova i zadataka propisanih zakonima, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

“Saradnja detaljnije podrazumijeva blagovremenu razmjenu informacija i podataka, saradnju u ostvarivanju pristupa i komunikacije sa različitim društvenim grupama i zajednicama, zatim pružanje obuke i treninga, te razmjenu iskustava i unapređenje vještina, kao i brojne druge zajedničke aktivnosti, među kojima razmjenu informacija i saradnja u području traženja nestalih osoba iz perioda sukoba 1992. – 1995. godina, pružanje logističke podrške u skladu s potrebama i mogućnostima, te podršku iz oblasti pružanja prve pomoći Jedinici specijalne policije u visokorizičnim taktičkim situacijama i vježbama“, navodi se u saopštenju iz Policije Distrikta.

www.brckodanas.com

Prethodni postU umjetničkoj galeriji otvorena izložba skulptura Petra Hranuellija
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 16.04. – 22.04.2018. godine

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime