Policija Distrikta privremeno oduzela četiri vozila

54

Tokom kontrole saobraćaja, policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine tokom jučerašnjeg dana oduzeli su četiri motorna vozila od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Oduzeto je vozilo “VW Jetta” kojim je upravljalo lice E.S. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice E.S. utvrđeno je da duguje 4.908,50 KM po osnovu neplaćenih kazni.

“Nakon izvršenja kontrole nad motornim vozilom marke “Mercedes Vito” kojim je upravljalo lice B.A. i provjerom neplaćenih kazni, ustanovljeno je da lice ima dug od 1.304,40 KM.
Po istom osnovu, utvrđeno je da lice A.A., koje je upravljalo motornih vozilom marke Opel Vectra, ima dug od 3.240,00 KM kao i da lice R.A., koje je upravljalo motornim vozilom marke “Golf III” duguje ukupno 2.563,40 KM”, navode u Policiji Distrikta.

Sva lica su identifikovana kao višestruki povratnici u činjenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa kršenjem zakona, policija im je privremeno oduzela motorna vozila i deponovala ih u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, kao i prijedlozi za trajno oduzimanje i prodaju vozila.

Policija Brčko distrikta BiH poziva sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, istovremeno upozoravajući višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja na nastavak vršenja intenzivne kontrole prema toj kategoriji, u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postNeka boravak u prirodi bude zabavan, ali i bezbjedan
Sledeći postSPKD “Prosvjeta” Brčko – konkurs za prvu knjigu mladog autora