Policija na Ilićki pronašla i oduzela 33 paketića marihuane

91

Dana 08.08.2016. godine, oko 18,10 sati, prilikom izvršavanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici su na lokaciji „Eko igrališta“ u naselju Ilićka, vršili provjeru identiteta dva lica.

Prilikom preduzimanja radnji jedno lice je, bježeći od policijskih službenika, od sebe odbacilo crnu torbicu u kojoj je vizuelnim pregledom uočeno nekoliko pvc paketića koji su sadržavali biljna materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“.

Mjesto događaja je obezbjeđeno, te je od strane pripadnika Jedinice kriminalističke policije izvršen uviđaj, kojim je sa lica mjesta izuzeta torbica u kojoj se nalazila lična dokumenta lica sa inicijalima M.C. rođen 1996 godine sa područja Brčkog, te tri veće prozirne vrećice u kojima se nalazilo 33 manja pvc paketića, sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“. Preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „marihuana“. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

U sklopu preduzetih kriminalističko-taktičko-tehničkih mjera i radnji, policijski službenici su na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, u vremenu od 21,00 do 22,00 sata, izvršili pretres kuće koju koristi lice M.C. i tom prilikom kod istog pronašli i oduzeli digitalnu vagu, nakon čega je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je imenovani počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav 1 KZ BD BiH.

Zbog sumnje da je lice M.C., počinilo krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv istog podnijeti Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Prethodni postBrankica Mihajlović oborila olimpijski rekord!
Sledeći postLjetna policijska škola za građane

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime