Policija obilježila 18. oktobar – Evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima

62

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se obilježava 18. oktobra, Policija Brčko distrikta BiH danas je na Trgu mladih dijelila informativni materijal kojim se upozorava na opasnosti od trgovine ljudima, te u razgovoru sa sugrađanima pružala informacije o tome kako se zašititi od ove pošasti i kome prijaviti bilo kakav pokušaj ili saznanje o trgovini ljudima.

“Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom poziva građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije, a odnose se na trgovinu ljudima, da ih prijave brčanskoj policiji pozivom na broj telefona 122. Najčešći razlozi trgovine ljudima su: prisilni rad, prosjačenje, lažno usvajanje, lažni i prisilni brakovi, trgovina ljudskim organima, pornografija, prisilna prostitucija i slično, a najugroženija kategorija su djeca i djevojke, ali i radno sposobni muškarci zbog eksploatacije,“ kažu u Policiji Distrikta.

Podršku pripadnicima brčanske policije u realizaciji ovog događaja pružilo je i nekoliko nevladinih organizacija.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postVozači iz BiH od danas granicu sa Hrvatskom (EU) i Srbijom prelaze bez kontrole zelenog kartona
Sledeći postUsvojen rebalans budžeta za 2020. godinu i Nacrt odluke o privremenom finansiranju za tri mjeseca 2021. godine