Policija pretresla dva lica zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

67

Službenici Policije Brčko distrikta BiH su u srijedu 12. decembra 2023. godine u 21:40 h, postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, pretresli lice D.A. rođeno 1976. godine u Visokom, kao i lice V.C. rođeno 1969. godine u Tuzli, oba nastanjena u Brčkom, kao i jedan stan i motorno vozilo u vlasništvu lica V.C..

„Tokom pretresa, a potom i uviđajnih radnji, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu biti korišteni u krivičnom postupku i to: jedan mobilni telefon sa dvije pripadajuće kartice različitih mobilnih operatera, više različitih paketića sa biljnom materijom za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je opojna droga marihuana ukupne bruto mase 51,437 grama, kao i praškastu materiju bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “amfetamin speed” ukupne bruto mase 63,961 gram, kao i dva paketića u kojima su se nalaze tablete i metalna drobilica“, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Protiv lica V.C. Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biće upućen izvještaj zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postU Tehničkoj školi održan bazar tekstilnih proizvoda – sljedeći na Čarima zime