Policija privremeno oduzela još dva motorna vozila zbog višestrukih prekršaja

231

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su 15. juna 2022. godine u mjestima Gornji Rahić i Gredice iz saobraćaja isključili vozače motornih vozila marke „Ford Focus” lice inicijala H.Š. rođen 1986. godine u Brčkom, nastanjen u naselju Prutače, koji nema položen vozački ispit, i lice P.Ž. rođen 1989. godine nastanjen u mjestu Gredice, koji je upravljao motornim vozilom marke „Ford Mondeo” čija je registracija istekla.

“Za pomenuta lica je tokom kontrole utvrđeno da su višestruki povratnici u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno su im oduzeta pomenuta putnička motorna vozila i pohranjena u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je da lice H.Š. po osnovu neplaćenih kazni ima dug od 38.799 konvertibilnih maraka, dok lice P.Ž. duguje po istom osnovu 2.608. konvertibilnih maraka”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Protiv navedenih lica, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

»Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi poslati snažnu poruku svim učesnicima u saobraćaju da pridržavanje saobraćajnih propisa nema alternativu, a višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja upozoriti da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju njihovog beskompromisnog kažnjavanja, odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH«, ističe se u saopštenju Policije Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postIzdvojena novčana pomoć Opštinu Čelić zbog poplave
Sledeći postPredstava “Brat” na pozornici Doma kulture