Policija provela akciju kodnog naziva „Fićo“

216

Policija Brčko distrikta BiH je u sklopu kontinuiranih planskih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, provela akciju kodnog naziva „FIĆO“.

Ova akcija je realizovana u periodu od 16. do 18. novembra 2022. godine na području Brčko distrikta BiH, u okviru koje su na dvije lokacije pretresena dva lica i dva stambena objekta, prilikom čega su pronađena određena opojna sredstva i oružje, a protiv dva lica koja su lišena slobode biće podnesen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH o počinjenim krivičnim djelima, saopšteno je iz Policije.

U posljednja tri mjeseca rasvijetljeno 11 slučajeve slučajeva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga

Policija je akcijom “Fićo” upotpunila rezultate rada iz ove oblasti za posljednja tri mjeseca.

Iz arhiva

“U posljednja tri mjeseca otkriveno je i dokumentovano ukupno 11 slučajeva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Tužilaštvu Brčko distrikta BiH upućeno je 11 izvještaja protiv 12 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ukupno 16 krivičnih djela, od toga 10 krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, četiri krivična djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“, jedno krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ i jedno krivično djelo „neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”, navodi se u saopštenju Policije Distrikta.

Tokom navedenih istražnih aktivnosti šest lica je lišeno slobode, a obavljeno je ukupno 19 pretresa (stambenih objekata, lica i prevoznih sredstava), prilikom čega je pronađeno i privremeno oduzeto: 105,950 grama marihuane, 12,501 grama amfetamin-speeda, 7,867 grama kokaina, 1,712 grama heroina, 63 komada tableta ekstazi i šest stabljika indijske konoplje, kao i oružje: pištolj marke „CZ-99“, kalibra 9 mm sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom sa 14 komada metaka, dvije ručne bombe „M-57“ i tri kutije sa po 50 komada metaka kalibra 9 mm i jedan prazan okvir za pištolj.

IZVORwww.policijabdbih.gov.ba; www.brckodanas.com;
Prethodni postOd danas moguć javni uvid u trasu auto-puta kroz Brčko
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 21.11.2022. do 27.11.2022. godine