Policija u dva navrata pronašla i oduzela opojnu drogu

256

Provodeći aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana u dva navrata, kod dva lica, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, tokom jučerašnjeg dana (13.02.2017. godine), oko 16,45 sati, policijski službenici su na izletištu Ficibajer u ulici Islahijet, kod lica sa inicijalima J.Č.M. rođen 1998. godine sa područja Brčkog, pronašli i oduzeli biljnu materiju, zelene boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”.

Istog dana, oko 19,30 sati u ulici Jevrejska, na stadionu malih sportova “Blatuša”, policijski službenici su kod lica A.B. rođen 1997. godine sa područja Brčkog, pronašli i oduzeli jedan prozirni pvc paketić, u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na drogu “marihuanu”.

Preliminarnim vještačenjem oduzete biljne materije, utvrđeno da se radi o opojnoj drogi “marihuana”. Nad licima je izvršena kriminalistička obrada, a Policija Brčko distrikta BiH će protiv istih, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog počinjenih prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana 4. stav 1., kažnjivo po članu 85. stav 1. tačke 1., a u vezi sa članom 85. stav 3., Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

Prethodni postOdbojkašice „Bimal Jedinstva“ bez poraza u prvenstvu BiH
Sledeći postOd danas novi Zakon – pogledajte kolike kazne će plaćati vozači u BiH

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime