Policijska službenica Amela Miščić promoviše Brčko kao sigurnu turističku destinaciju

1205

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine učestvuje u projektu „Sigurna turistička destinacija 2023“, koju je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

„Nakon što je Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine prihvatilo ponudu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske za učešće u projektu „Sigurna turistička destinacija 2023“, određeno je da u ime BiH u projektu učestvuju Policija Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici MUP-a Republike Srpske, Kantona Sarajevo i Kantona 10“, kažu u Policiji Distrikta.

Projekat predviđa da sve navedene policijske agencije odrede po jednog policijskog službenika i upute ih u jednu ili više policijskih uprava na jadranskoj obali, gdje se u periodu od 1. jula do 31. avgusta ove godine provodi zajednički obilazak s policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, u skladu sa tamošnjim nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim ugovorima.

„Među četiri odabrane osobe je i policijska službenica Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Amela Miščić, koja će u Hrvatsku otputovati u avgustu i tokom realizacije projekta boraviće na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u policijskoj stanici Makarska“, kažu u brčanskoj Policiji.

Za ovaj projekat pripremljen je i kratki video sadržaj, koji promoviše Brčko distrikt BiH kao sigurnu turističku destinaciju, a u kojem Amela ima glavnu ulogu.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postObustava saobraćaja u petak u Bijeljinskoj ulici
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 31.7.2023. godine do 6.8.2023. godine