Postavljene info-table kod planinarskog doma „Sveti Bernard“

217

Članovi „Kluba ljubitelja prirode Brčko“, zajedno sa prijateljima iz Planinarskog društva “Granaš”, danas su na Majevici, na prostoru oko planinarskog doma “Sv. Bernard“, kako su i najavili nedavno, postavili informativno – edukativne table.

„Na postavljenim tablama su obrađene mnoge vrste biljaka, životinja i gljiva koje možemo vidjeti u našoj užoj okolini. Sigurni smo da će biti interesantne svim posjetiocima ovog dijela majevičke prirode i ove prirodnjačke oaze koja se nalazi na 500 metara nadmorske visine i na svega 20-ak kilometara od grada“, kaže Damjan Dundžić, predsjednik „Kluba ljubitelja prirode“.

Boravak u prirodi je višestruko koristan, kako za tijelo, tako i za um, zato je nužno da se vratimo prirodi, kažu ovi poštovaoci životne sredine.

“Mi bježimo u prirodu kad god nam se za to ukaže prilika, a kao najprirodniju oazu često biramo upravo ovaj dio Majevice, oko “Granaša”. Pored Majevice i onoga što ona nudi, tu je takođe i Sava, što se kaže „pred nosom“, te mnogima služi za restartovanje od svakodnevnog života i onoga šta život nosi“, kaže Dundžić.

Stoga će ova ekipa postaviti info – table i duž rijeke Save, na kojima će biti informacije o pticama koje žive kod nas, a na ovoj međunarodnoj rijeci. Nakon info table o sovama, najavljuju da će u gradu postaviti i info-table o gradskim pticama i biljkama.

„Iako su mnoga svjetska istraživanja ukazala na pozitivan efekat boravka u prirodi na zdravlje, najbolji dokaz vam je vaš osjećaj na kraju dana koji provedete u prirodi, te vas sve ohrabrujemo da pružite korak neasfaltiranim šumskim stazama, a usput bacite oko na postavljene table. Uživajte u proljeću koje nam je na stiže!”, poručuju iz „Kluba ljubitelja prirode“.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 31.1.2022. godine do 6.2.2022. godine
Sledeći postOd početka pandemije od COVID-19 umrlo 500 osoba u Brčkom