Potvrđena optužnica za korupciju dva službenika Vlade Brčko distrikta

70

Dana 30. juna 2016. godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv lica sa inicijalima I.D. i G.LJ.Đ., službenika u institucijama Vlade Brčko distrikta BiH i uputilo je nadležnom sudu na potvrđivanje.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH dana 06. jula 2016. godine potvrdio je navedenu optužnicu kojom se prvooptuženom I.D. stavlja na teret da je radnjama bliže opisanim u optužnici počinio krivična djela -protivzakonito posredovanje- iz člana 376. stav 2 i -zloupotreba položaja ili ovlašćenja- iz člana 377. stav 1, u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dok se drugooptuženoj G.LJ.Đ. stavlja na teret da je počinila krivično djelo -zloupotreba položaja ili ovlašćenja- iz člana 377. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

U odnosu na prvooptuženog I.D., Tužilaštvo je predložilo da sud izrekne mjere zabrane privremenog oduzimanja putnih isprava i zabranu korišćenja lične karte za prelazak državne granice BiH, jer smatra da postoje okolnosti koje ukazuju da bi isti mogao pobjeći ili otići u inostranstvo, te na taj način onemogućiti uspješno vođenje krivičnog postupka protiv njega. O predloženim mjerama zabrane sud će odlučiti nakon što sasluša optuženog na ročištu koje je zakazano za petak, 08. jula 2016. godine.

Za navedena krivična djela zaprijećena je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Prethodni postDeset najboljih filmova svih vremena
Sledeći postVikend uz kino na otvorenom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime