Povećava se iznos neoporezivog dijela toplog sa sedam na 10 KM

52

Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je u prvom čitanju izmjene Zakona o porezu na dohodak, kojima je iznos neoporezivog dijela toplog obroka sa sedam povećan na 10 KM.

U prvom čitanju usvojene su i izmjene zakona koje se odnose na plate zaposlenih u institucijama i organima uprave Brčko distrikta BiH kojima se povećava iznos toplog obroka sa pet na osam KM i te izmjene će biti na snazi nakon što budu usvojene u drugom čitanju, saopšteno je iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić rekao je da na osnovu izmjena Zakona o porezu na dohodak svi poslodavci mogu da povećaju iznos toplog obroka zaposlenima do 10 KM, čime se stvaraju pretpostavke da poslodavci svojim odlukama povećaju primanja radnicima i odgovore na krizu u standardu građana.

Skupština je usvojila i odluke o dodjeli zemljišta putem specijalne pogodbe Medžlisu Islamske zajednice i Srpskoj pravoslavnoj crkvi za potrebe mezarja i groblja, po kojima su im zemljišta dodijeljena po cijeni od jedne KM za kvadratni metar.

„Kroz skupštinsku diskusiju smo se obavezali da će predstavnici Vlade, Skupštine, skupštinskih komisija, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, Direkcije za finansije i Poreske uprave obaviti razgovor s predstavnicima Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve o realizaciji ove odluke i o eventualnom smanjenju cijena grobnih mjesta za građane. Evidentno je da je ta cijena prevelika i da mnogi nisu u stanju da plate grobno mjesto“, rekao je predsjednik Milić.

Naredno zasijedanje je u srijedu, 7. decembra.

Opširnije o razmatranim tačkama dnevnog reda čitajte na www.skupstinabd.ba.

IZVORwww.brckodanas.com; www.skupstinabd.ba;
Prethodni postU Skupštini održana radionica o rodno zasnovanom nasilju
Sledeći postPovodom Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS – besplatno testiranje u Pododjeljenju za javno zdravstvo