Poziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“

74

Agencija za razvoj preduzeća (EDA) objavila je javni poziv za učešće malih i srednjih preduzeća i preduzetnika iz BiH u programu Evropske unije „Erasmus za mlade preduzetnike“. Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim novim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja, upoznavanju novih tržišta i uspostavljanju kontakata, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika.

„Mogu da se prijave sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine preduzetničkog iskustva i koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom“, kažu u ovoj agenciji.

Zainteresovanim preduzećima i preduzetnicima iz BiH, Eda – Agencija za razvoj preduzeća pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu preduzetnika, ostvarivanja kontakata i definisanju plana posjete odabranog preduzetnika iz inostranstva, nakon čega ta osoba dolazi u mjesto poslovanja preduzeća/preduzetnika. Saradnja teče po usaglašenom planu koji doprinosi ostvarenju ciljeva kako preduzeća/preduzetnika domaćina, tako i mladog preduzetnika iz inostranstva.

„U bazi podataka programa „Erasmus za mlade preduzetnike“ do sada je registrovano više od 12.000 preduzetnika domaćina i više od 20.000 mladih preduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano preko 10.000 posjeta“, ističu u EDA-i.

Preduzeća i iskusni preduzetnici iz BiH koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja, trebalo bi da najkasnije do petka, 4.11.2022. popune online .

Više informacija na stranici  www.edabl.org

IZVORwww.edabl.org;
Prethodni postMladi prijavite se na radionice o omladinskom preduzetništvu
Sledeći postVlada odobrila smjernice za izradu odluke o načinu upotrebe „lakog ličnog električnog vozila“