Poznata prva imena za sedmi BiH Color Festival

45

Najšareniji festival u regionu, BiH Color Festival powered by Beck’s, održaće se 28. i 29. jula 2023. godine na poligonu za obuku vozača u Brčkom. Festival će i ove godine zadržati kombinaciju elektro i hip hop/trap zvuka, saopšteno je danas iz organizacije festivala.

Dnevni program na glavnoj bini će biti upotpunjen sa najpopularnijim izvođačima hip hop i trap scene u regionu, dok je noć rezervisana za DJ-eve. Brčko će i ove godine ugostiti regionalne zvijezde kao što su Albino, Fox, Ajs Nigrutin i Timbe, Frenkie, Kontra i Indigo, Erick Kasell, Vandal Steve i Vanjanja.
Na Hammer stage-u nastupaju DJ Jock, Sesha, Forest People, Viid Gens i mnogi drugi.

Koncept samog festivala zasniva se na bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike, gdje se stvara domino efekat šarenila. Sve boje imaju međunarodni sertifikat da nisu toksične i da su pravljene od prirodnih sastojaka. Ovaj jedinstveni koncept podrazumijeva da se svi posjetioci obezbijede bojama, koje će biti dostupne na štandovima unutar festivalske zone.
“Festival raste iz godine u godinu. 2022. smo se odlučili za promjenu koncepta i ubacili smo trap i hip hop izvođače. To se pokazalo kao dobar potez, jer smo privukli posjetioce koji možda nikada ne bi došli na naš festival, zbog toga što je ranije bila isključivo elektronska muzika. Očekujemo rekordan broj posjeta ove godine, jer je interesovanje od samog starta kampanje veoma veliko,” kaže Dražen Zimonjić, predsjednik Udruženja BiH Color Festival.

Još je istakao da je “fascinantno kako smo izgradili priču na osnovu koncepta u kojem se prvih 500 ulaznica rasproda u vrlo kratkom roku, a da ljudi čak i ne znaju ko nastupa na festivalu. To je nešto na šta sam najviše ponosan. Nudimo jedinstveno iskustvo, jer su holi festivali rijetkost u Evropi.”

Uzbuđenje i adrenalin su zagarantovani, a svi zainteresovani mogu da kupe ulaznice preko sistema kupikartu.ba.

IZVORwww.brckodanas.com; www.bihcolorfestival.com;
Prethodni postRodna kuća nobelovca Ive Andrića – kulturno blago Bosne i Hercegovine
Sledeći postBolji posao – sedmična ponuda poslova