Prava drama u Brčkom završila pobjedom Gradačca | 27:28

73

U derbiju začelja tabele, Rukometni klub Lokomotiva ugostio je rukometaše Gradačca. Očekivano, gosti su slavili rezultatom 27:28.

Tokom cijelog susreta gostujuća ekipa imala je rezultatsku prednost, sve do posljednje minute susreta, kada se na terenu odvijala prava drama. Naime, rukometaši Lokomotive u posljednjem minutu susreta (59:05) dolaze u prednost pri rezultatu 27:26, da bi gosti već u sljedećem napadu preko Harisa Pedića, izjednjaćili.

Pola minute prije kraja domaći rukometaši imali su napad za pobjedu, ali lopta upućena prema pivotmenu završila je u rukama gostiju. Posljednji napad, gostujući rukometaš Sarajlić Fatmir, postiže pogodak za pobjedu i nova tri boda, koja rukometaše Gradačca ostavljaju u trci za opstanaku društvu najboljih.

Kod domaćih rukometaša najefikasnije je bio Komnenović Marko sa 8 postignutih pogodaka, dok su Đurkić Aleksandar i Hercegovac Ognjen postili po 6 pogodaka. Svakako je da treba istaći i golmana domaćina Mihajlović Dejana sa nevjerovatnih 25 odbrana.

Kod gostiju najefikasniji su bili Pedić Haris sa 9, Bosić Boris i Halilković Damir sa 7 postignutih pogodaka.

(svijet-rukometa.com)

Prethodni postRedžep i Emina Brkić osvojili – 14 medalja na jednom takmičenju
Sledeći postVaš mejl nije siguran kao što mislite

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime