Pravosnažna presuda: 110 godina zatvora za otmicu i ubistvo Edina Zejćirovića

266

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopšteno je da je Tužilaštvo dokazalo optužbe protiv Suana Halilovića, Samida Šabanovića, Nihada Hukića i Suvada Djedovića, optuženih za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića 17. novembra 2019. godine.

“Nakon žalbenog postupka pred Apelacionim sudom Distrikta, oni su pravosnažno osuđeni za teško ubistvo, kojem su prethodili otmica, te agresivno i bezobzirno mučenje žrtve, na ukupno 110 godina zatvora Prvooptuženom Haliloviću potvrđena je jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 36 godina. S druge strane, Hukiću i Djedoviću jedinstvene kazne izrečene prvostepenom presudom smanjene su za po četiri godine, pa je Hukić pravosnažno osuđen na 28, a Djedović na 26 godina dugotrajnog zatvora. Optuženom Šabanoviću, koji u vrijeme izvršenja krivičnih djela nije imao godine života potrebne za izricanje dugotrajnog zatvora, Apelacioni sud potvrdio je jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina”, navodi se u saopštenju.

Optužnicu protiv njih Tužilaštvo Distrikta podiglo je 8. maja 2020. godine optuživši ih da su po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića.

Kompletnu optužnicu možete pročitati na internet stranici Tužilaštva.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSutra polufinale play-off-a Premijer lige BiH – brčanske Lavice gostuju u Banjaluci
Sledeći postOtvorena izložba “Retroaktiv” – dostupna ljubiteljima umjetnosti naredne tri sedmice