Predavanje za roditelje o vršnjačkom nasilju u digitalnom okruženju

96

Udruženje građana “Trka za život” iz Brčkog realizuje projekat pod nazivom “Obrazovanje stvara povjerenje, povjerenje stvara nadu, nada stvara mir” sa ciljem smanjenja vršnjačkog nasilja u digitalnom okruženju.

“Poslije nekoliko radionica koje smo proveli sa populacijom od šestog do devetog razreda osnovne škole, u projektu je predviđeno i predavanje namijenjeno odrasloj populaciji, tj. svim sugrađanima koji žele da saznaju više o ovoj temi, sa posebnim akcentom na roditelje”, kažu u ovoj nevladinom organizaciji.

Na predavanju će biti prezentovani stvarni primjeri vršnjačkog nasilja u digitalnom okruženju, objašnjeno na koji način je moguće prevenirati vršnjačko nasilje u digitalnom okruženju i prezentovan Vodič o opasnostima od upotrebe informaciono – komunikacionih tehnologija, koji je nedavno uradila Policija Brčko distrikta BiH u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Na predavanju će govoriti Stanko Brković, pomoćnik šefa Jedinice kriminalističke policije i Goran Blagojević, istražilac u Jedinici Kriminalističke policije u Odsjeku za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kirminaliteta i zloupotrebe droga.

Predavanje će biti održano u utorak 12. decembra 2023. godine u 18:00 časova u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postUčenice brčanske i sarajevske Gimnazije učestvovale u Medijskoj akademiji u Berlinu
Sledeći postU pritvoru višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela i nasilnik