Predstavljena Android Nokia 6

145

HMD Global, kompanija koja je preuzela ime Nokia, iznenadila je mobilno tržište predstavljanjem Nokia 6 telefona. Iako je telefon trebao biti predstavljen tek na Mobile World Congress sajmu, detalji o Android Nokiji su poznati već sada. Nažalost, prodaja kreće samo u Kini, i to samo preko jednog operatera.

HMD Global je naglasak stavio na aluminijumsko kućište i izgled telefona, dok su specifikacije u drugom planu. Iako se naglašava da je ovo mobitel srednje klase, specifikacije mu nisu loše. 5,5 inčni ekran ima FullHD rezoluciju, telefon pokreće Snapdragon 430 čip, a tu su i 4 gigabajta memorije, te 64 gigabajta memorije za podatke.

Na mobitelu je Android 7, ali još nije poznato koliko modifikacija je napravio HMD Global. Slično važi i za kamere, specifikacije su poznate, ali kvalitet još uvijek nije. Senzori imaju 16 i 8 megapiksela, a i prednja i zadnja kamera imaju f2.0 otvor blende, pa bi performanse u lošem osvjetljenju mogle biti dobre.

Spomenimo još i to da je telefon razvijan pod kodnim imenom D1C, dok flagship model o kojem se još ništa ne zna nosi oznaku Nokia P1. Do prvih testova, to je sve što se pouzdano može reći.

Prethodni postNa dočeku Pravoslavne nove godine gostuje Dragan Kojić Keba
Sledeći postPočetak drugog polugodišta u Brčkom se odgađa za 7 dana

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime