Predstavnici bečke NVO udomiće deset pasa iz brčanskog azila u austrijskim domovima

59

Predstavinici Nevladinog udruženja „Wiener Tierschutzverein“ iz Beča preuzeli su danas prvu turu pasa iz brčanskog azila za udomljavanje u Austriji, čime je nastavljena konkretna saradnja između ovog udruženja i našeg preduzeća, a koja je započela 2014. godine.

Riječ je o deset pasa koji su vakcinisani, mikročipovani i spremni za udomljavanje.

Željka Tomić, šef Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ istakla je da je ovo konkretniji početak saradnje sa udruženjem „Wiener Tierschutzverein“, nakon nekoliko radnih posjeta Brčkom i uzvratnih Beču, te da je u budućnosti planirano još sličnih akcija. „Izuzetno nam je drago što će napuštene životinje dobiti adekvatno i odgovorno staranje. Nadam se da će naš azil uskoro biti uvršten i u državnu „trace list“-u jer bi nam to, u tehničkom smislu, znatno olakšalo realizaciju sličnih akcija“, istakla je Tomićeva.

Predstavnici „Wiener Tierschutzverein“ donirali su našem azilu za pse i značajne količine lijekova, hrane, nekoliko korpi za štence i ostala pomagala za pse.

Luiza Petrović, članica ove organizacije istakla je da je u Austriji mnogo lakše pronaći smještaj za napuštene pse s obzirom da je, kako je pojasnila, zakonska regulativa takva da su svi psi u gradskom području kastrirani. „Mi nemamo mnogo pasa za udomljavanje u azilima, tako da će ovi psi koje ćemo danas preuzeti sigurno naći svoj dom. Želimo da pomognemo napuštenim životinjama, ali i ljudima koji žele novog ljubimca“, dodala je Luiza.

U Azilu za pse, koji djeluje u okviru radne jedince „Čistoća“, trenutno se nalazi oko 100 pasa, a građani koji žele da učine dobro djelo i udome psa, uvijek su dobrodošli. Svaki pas ima svoj lični karton u koji su uneseni osnovni podaci o rasi, veličini, starosti, polu, zdravstvenom stanju, društvenosti i drugim osobinama. Tokom boravka u azilu, većina pasa, među kojima ima i rasnih i mješanaca, prolaze komandnu obuku.

U cilju predstavljanja pasa za udomljavanje, zainteresovanim građanima smo omogućili više informacija na našoj facebook stranici www.facebook.com/jpkomunalnobrcko ili pozivom na besplatnu info liniju 0800 505 07.

Prethodni postBrčko i ove godine domaćin Finala KUP-a BiH u odbojci
Sledeći postMuškarac se raznio bombom u porodičnoj kući

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime