Prekrštanje nogu ugrožava vaše zdravlje

295

Ukoliko sedite duže od pola sata to je loše za vaša leđa, tvrde nemački lekari.

Veliki broj dama sedi sa prekrštenim nogama, ni ne sluteći da to može ostaviti grozne posledice.
Istna je da ova poza zna da bude seksi, pogotovo kada su žene u pitanju, međutim lekari upozoravaju da to nije dobro. Ukoliko želite da vaša kičma ostane zdrava, trebalo bi da znate da je sedenje sa prekrštenim nogama loše za vaše zdravlje. Ukoliko sedite duže od pola sata to je loše za vaša leđa, tvrde nemački lekari.

“Ako već sedite skrštenih nogu, onda je bolje da svako malo zamenite njihov položaj. Onu koja je dole, prebacite gore i tako na smenu”, rekao je nemački ortoped Rajnhard Šnajderhan, predsednik Udruženja za promociju zdravlja kičme sa sedištem u Minhenu.
“Najvažnije pri sedenju upravo je što češća promena položaja”, dodaje on. On odbacuje uobičajene savete o tome da bi trebalo da sedimo što uspravnije, pogleda ispred sebe i zadnjice priljubljene uz donji deo stolice.

“Niko ne može dugo da izdrži u tom položaju, jer će vrlo brzo osetiti napetost. Zapravo, ljudi nisu ni stvoreni za sedenje, ali potpuno izbegavanje ovog položaja savremenom čoveku baš i nije praktična opcija”, poručuje Šnajderhan.

(kurur.rs)

Prethodni postOdbojkaši Jedinstva u finalu federalnog KUP-a
Sledeći post10 najsmešnijih scena smrti iz filmova

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime