Premijer liga BiH: Poraz Lavica od Orlova

31

Košarkašice KK „Lavovi“ Brčko juče su odigrale utakmicu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv od aktuelnog šampiona ekipe ŽKK „Orlovi“ iz Banja Luke.

Iako je rezultat završio u korist gošći, ovo je bila jedna od najboljih, a možda i najbolja igra Lavica ove sezone, kojom su pokazale da imaju želje i hrabrosti da se suprotstave trenutno najboljoj ekipi u ženskoj bh košarci.

Utakmica je okončana rezultatom:

LAVOVI 50
ORLOVI 73
(11:22, 13:22, 20:12, 6:17)

„I pored poraza, djevojke, trenerski tim i publika koja je došla u salu, zaslužuju sve pohvale. Iako je već u prvoj četvrtini postavljena rezultatska razlika, koju naše djevojke nisu mogle da dostignu, borbenost i požrtvovanost svih igračica bili su na zavidnom nivou. Iako smo smanjivali razliku, pa i do devet poena zaostatka, iskustvo i rutina gošći uvijek su dolazili do izražaja. Kada god smo se rezultatski približavali, uspijevale su da se udalje šutevima trojki i igrom Vladinke Erak pod košem“, kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Ekipu koja ne zna za poraz u Premijer ligi BiH i treća je u WABA ligi, primili smo sa poštovanjem, ali i iskoristili da mnogo toga naučimo, kažu Lavovi, koji su se sa Orlovima ove sezone na parketu sreli četvrti put.

„Meni je važno da smo uspjeli da se podignemo psihički i fizički nakon prošlonedjeljne utakmice protiv Leotara u Trebinju i teškog poraza, koji nismo očekivali. Uspjeli smo u ovih par dana da se podignemo i dočekamo spremni tim koji nema poraz. Naša ekipa je u ovom trenutku dala svoj maksimum, ovo je mlada ekipa, moramo da istrpimo neke početničke greške, ali iz ove utakmice možemo mnogo toga da naučimo i tek nam predstoji da je dobro analiziramo. Naša odbrana je večeras bila dobra, agresivna, ali su protivnice šutem za tri poena kažnjavale svaku našu i najmanju grešku. One su pogodile 11 od 30 šuteva za tri poena, a nas šut nije služio – samo dva šuta od 15 za tri poena, dok smo za dva poena mi imali realizaciju 39%, a protivnice 60%“, istakao je Aleksandar Bližnjaković, trener KK „Lavovi“ Brčko, koji je čestitao Orlovima i poželio im mnogo sreće u play off-u.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Mirela Halilović sa 15 poena.

Lavice očekuju još dva kola do kraja sezone – utakmice sa ekipom ŽKK „Konjic“ i KK „Jedinstvo – Dženex“ iz Tuzle.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postPočela besplatna akcija odvoza krupnog otpada
Sledeći postKK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda pionira i poraz predpionira u 14. kolu