Prevarom prikupljao novčane priloge građana

37

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH identifikovali su M.P. rođenog 1971.godine iz Bijeljine, kao lice koje se u periodu od 9. do 13. oktobra 2023. godine građanima predstavljao kao predstavnik Islamske zajednice u Brčkom koji je zadužen da prikuplja dobrovoljne priloge za navodnu izgradnju šehidske česme u naselju Ivici. Sumnju u prevaru prijavilo je više građana. Policija procjenjuje da ukupna materijalna šteta pričinjena građanima iznosi oko 500 konvertibilnih maraka.

„Provođenjem daljih istražnih radnji pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, lice M.P. je pronađeno i u službenim prostorijama Policijske uprave Bijeljina u prisustvu branioca, ispitano u svojstvu osumnjičenog i tom prilikom je priznao izvršenje četiri krivična djela na području Brčko distrikta BiH“, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Policija je takođe utvrdila da je riječ o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela, koja je na sličan način vršio i na području Bijeljine, Zvornika, Sapne i Teočaka.

Protiv ovog lica Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „prevara”.

Policija Brčko distrikta BiH apeluje na sve građane da „povećaju oprez u slučaju pojave lica koja prikupljaju dobrovoljne priloge, te da ne nasjedaju na prevare prilikom kojih se od njih traži da doniraju novac u razne svrhe i da sve pokušaje takve vrste prijave Policiji Brčko distrikta BiH na brojeve telefona 122 ili 049/233-200“.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postVlasnici Facebook stranica oprezno sa porukama u inbox-u
Sledeći postZa vikend počinje zimsko računanje vremena