Prezentovan urbanistički projekat cjelovitog uređenja izletišta Ficibajer

104

Šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose Vlade Brčko distrikta BiH Ismet Dedeić prezentovao je danas na konferenciji za medije idejno rješenje izgradnje Sportsko-rekreativnog centra na široj lokaciji gradskog izletišta “Ficibajer”.

Prema njegovim riječima radi se o kompleksu od 57 hektara u vlasništvu Distrikta duž desne obale rijeke Save na kome su planirani brojni objekti i sadržaji s kojima bi Brčko izraslo u sportsko-rekreativni, turistički i diplomatski centar BiH.

Ovim Projektom je planirana izgradnja sportske dvorane, zatvorenih bazena, manifestacionog trga, akva parka, hotela za stare, prirodnog jezera, rezidencijalnog naselja, parkova, pješačkih i biciklističkih staza.

Predstavljajući cjelovito urbanističko rješenje, Dedeić je ukazao na važnost moguće dugoročne investicije i potrebe Brčaka, te potencijalnih ulaganja iz Europe i svijeta.

“Prvo mora da se uradi infrastruktura, ugostiteljski i sportski tereni, rješenja saobraćaja i parking prostora te rekreativne staze. Smatram da bi u ovogodišnjem budžetu mogla da se uvrsti izgradnja kupališta. Pored toga, ljudi iz Austrije se interesuju da naprave dom za stare, a postoji i niz drugih ponuda. Tako da bi najbolje rješenje bilo da se uradi infrastruktura, i privatnom sektoru ponudi izgradnja ugostiteljskih sadržaja ”, smatra Dedeić.

On je naglasio da je ovaj odjel već uradio idejna rješenja za sve ove objekte, te da očekuje već narednog mjeseca i raspisivanje međunarodnog Javnog poziva za investitore.

„Ovi sadržaji su nešto što podiže ukupan kvalitet života Brčko distrikta, odnosno njegovih građana i smatram da vlast tu mora imati sluha i da neke sadržaje mora obezbijediti. Ohrabren sam sa nekoliko sastanaka skupštinske većine i mislim da će se već kod usvajanje budžeta pokazati da smo zajednički obezbijedili minimum volje da se investira u ove sadržaje“, izjavio je šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose Ismet Dedeić.

Prethodni postEvo kako stručnjaci predviđaju budućnost za 2116
Sledeći postOdržana radionica na temu „Saradnja organizacija civilnog društva i medija u Brčko distriktu BiH“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime