Prihvaćen prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom za prodaju marihuane

81

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 26-godišnjem A.R. iz Brčkog osumnjičenom da je u proteklom periodu na području Distrikta Brčko i susjednog Srebrenika vršio prodaju opojne droge marihuana.

Nakon što je osumnjičeni otkriven i u petak lišen slobode pri prodaji droge u brčanskom prigradskom naselju Omerbegovača ubrzo je ispitan u Tužilaštvu Distrikta. Dežurni tužilac ovog tužilaštva bez odlaganja je podnio prijedlog Osnovnom sudu da se osumnjičenom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odredi pritvor u trajanju do 30 dana. Na današnjem ročištu Sud je prihvatio ovaj prijedlog u cjelosti pa je osumnjičeni ostao lišen slobode po osnovu izrečene mjere pritvora koja se može pobijati žalbom.

Tužilaštvo Brčko distrikta vodi istragu protiv A.R. iz Brčkog (26) zbog osnova sumnje da je u proteklom periodu na području Brčko distrikta i Srebrenika prodavao opojnu drogu marihuanu. Prema dosadašnjim rezultatima istrage on je njemu poznatim kupcima najmanje pet puta izvršio prodaju ove opojne droge u količinama od po 10 grama. On je u petak 16. septembra oko 20 sati pri jednoj takvoj prodaji uhapšen u prigradskom naselju Omerbegovača, nakon što je prethodno s kupcem S.R. drogu preuzeo sa skrivene lokacije u susjednom mjestu Boderište. Tokom izvršenog uviđaja pronađeno je oko 70 grama ove opojne droge prethodno odbačene iz vozila Golf II, prije nego su A.R. i S.R. zaustavljeni od Policije Distrikta.

Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužilaštvo Distrikta nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga za koje je zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Prethodni post“Mali Pab” proslavio sedmi rođendan (Foto galerija)
Sledeći postSnižene cijene prevoza

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime