Prijave za Ljetnu policijsku školu do 16. avgusta

121

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u saradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM Bosna i Hercegovina), Kancelarijom OSCE-a u Brčkom i Crvenim krstom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, planira održavanje devete „Ljetne policijske škole – 2023“, kao programske aktivnosti i nastavka uspješne saradnje sa mladima na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

„Upoznavanje mladih sa sektorom sigurnosti, te shvatanje uloge i doprinosa mladih u izgradnji povoljnog sigurnosnog ambijenta, osnovni je cilj Ljetne policijske škole. Ljetna policijska škola će biti organizovana u vidu predavanja i vježbi u kojima će učestvovati i polaznici ove škole“, kažu u Policiji Distrikta.

“Ljetna policijska škola – 2023” planirana je za period od 22. do 24. avgusta 2023. godine u novoj zgradi Policije.

„Pozivamo sve mlade od 15 do 35 godina starosti da se prijave i pohađaju „Ljetnu policijsku školu – 2023“. Prijavljivanje će biti omogućeno zaključno sa 16. avgustom 2023. godine do 15:00 časova, popunjavanjem i predavanjem odgovarajućeg obrasca, koji se može preuzeti u sjedištu Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ili na internet stranici Policije Brčko distrikta BiH. Popunjeni obrazci se predaju u sjedištu Policije“, navodi se u saopštenju Policije.

Zbog važnosti afirmisanja uloge žena u sektoru bezbjednosti, kao i opredjeljenost Policije u vezi sa tim i ove godine ohrabruju prijavljivanje polaznica za Ljetnu policijsku školu.

„Kao i prethodnih godina, Policija zadržava pravo konačnog odabira svih polaznika ove škole, a koji će se morati pridržavati definisanih mjera bezbjednosti“, zaključuju iz Policije.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postIgumanija Fevronija – od Kosovskog zavjeta do pećaršije u Brčkom
Sledeći postBolji posao – sedmična ponuda poslova