Prijedlog budžeta Distrikta za 2023. godinu ušao u skupštinsku proceduru

93

Prijedlog budžeta Brčko distrikta za 2023. godinu u iznosu od 281.381.660 KM ušao je u skupštinsku proceduru i o njemu će se u naredna dva mjeseca putem javnih rasprava moći izjasniti i građani Distrikta, saopšteno je danas iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je Prijedlog budžeta ušao u skupštinsku proceduru u skladu sa statutarnim i zakonskim rokovima. Istakao je da su ispoštovani dogovori da se značajan dio kapitalnog budžeta izdvoji za rješavanje problema vodosnabdijevanja, jer je to gorući problem u Brčko distriktu BiH, te da će se naredne godine realizovati veliki dio projekata koji se odnose na komunalnu infrastrukturu. Predloženo je i da 100.000 KM bude utrošeno za izgradnju dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama.

„U prethodnom periodu imali smo razgovore i s predstavnicima različitih udruženja građana. Jedan od njihovih zahtjeva je bio da se izdvoje sredstva za izgradnju dnevnog centra sa djecu s posebnim potrebama, jer je i to jedan od značajnih problema u Distriktu. Pokazujemo i kroz ovu knjigu budžeta da slušamo prijedloge građana. Siguran sam da ćemo u konačnici imati budžet koji će dobiti podršku svih poslanika“, rekao je predsjednik Milić.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić rekao je da će za Prijedlog budžeta za 2023. godinu u Domu kulture biti organizovane tri javne rasprave, i to 18. i 20. oktobra s početkom u 17:00 časova, te 22. oktobra s početkom u 12:00 časova.

„Pozivam sve građane, predstavnike mjesnih zajednica i udruženja građana da dođu na javne rasprave i podnesu svoje prijedloge, da bismo imali što kvalitetniji budžet za 2023. godinu“, rekao je Blažić.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da će se poštovati sve sugestije poslanika i prijedlozi građana, te da očekuje da će konačan prijedlog budžeta za 2023. godinu biti usvojen u Skupštini početkom decembra, da bi se već od 1. januara naredne godine mogao neometano primjenjivati.

Skupština Brčko distrikta danas je održala i 10. vanrednu sjednicu na kojoj je razmatran Prijedlog budžeta Brčko distrikta za 2023. godinu čime je ušao u skupštinsku proceduru i dogovoreno je vrijeme održavanja javnih rasprava.

Prethodni postOprez zbog cyber napada
Sledeći postDanas je Međunarodni dan djevojčica