Prijem za Elvisa i Mirena u Vijećnici

64

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Vijećnici organizovao prijem za Elvisa Kadića i Mirena Ibrahimovića koji su prije nekoliko dana spasili dva dječaka od utapanja u rijeci Savi.

Gradonačelnik je pohvalio ovaj herojski čin i hrabrost dvojice naših sugrađana, koji su brzom reakcijom i pribranošću spasili dva mlada života.

„Elvis i Miren dobili su veliki broj pohvala od naših sugrađana za svoj podvig i brzu reakciju i zahvaljujući tome danas su s nama dva dječaka. U ime Vlade Distrikta želim da im se zahvalim na njihovoj požrtvovanosti, plemenitosti i spremnosti na vlastiti rizik. Želja nam je da ovo bude primjer svima nama u našoj zajednici i da solidarnost bude iznad svega prisutna među nama“, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

Elvis i Miren su u razgovoru sa gradonačelnikom potvrdili da će uvijek biti spremni pružiti pomoć bilo kojem građaninu koji se nađe u sličnoj situaciji.

Nakon prijema, gradonačelnik je našim hrabrim sugrađanima uručio poklon, kao i zahvalnicu za hrabrost i humanost, na čemu su se i oni zahvalili.

IZVORwww.vlada.bdcentral.net
Prethodni postPutem telefonske linije „Krimolovci“ SIPA u julu zaprimila 358 poziva građana
Sledeći postRadarske kontrole za period 22.8.2022. godine do 28.8.2022. godine