Prijem za učenike i nastavnike Muzičke škole

76

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić upriličio je prijem za kolektiv i učenike Osnovne muzičke škole iz Brčkog povodom nagrada koje su učenici osvojili na međunarodnim takmičenjima u školskoj 2021/2022. godini. Prijemu su još prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić.

Direktor škole Jasmin Hasić se u ime kolektiva zahvalio na prijemu te je predstavio ostvarene međunarodne uspjehe učenika, nakon čega su prisutni razgovarali o osnivanju srednje muzičke škole u Brčkom. Gradonačelnik Kadrić kazao je da Vlada Distrikta intenzivno radi na pronalasku rješenja za pozicioniranje iste te je prisutnim učenicima poželio sreću na dolazećim takmičenjima i da nastave predstavljati Brčko kao grad muzičkih talenata.

Ujedno, učenici su iskoristili priliku da prenesu svoje utiske sa takmičenja, rekavši da ulažu puno truda i rada u vježbanje, ali i da je njihova glavna motivacija za uspjeh upravo ljubav prema sviranju i muzici.

Učenici Muzičke škole osvojili su ukupno 42 nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih je 28 nagrada za osvojeno prvo mjesto, 12 nagrada za drugo mjesto i dvije za treće mjesto. Do kraja školske godine, predstoji im još učestvovanje na takmičenju u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) i na Festivalu Rhapsody Sarajevo.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postMeđunarodni dan bezbjednosti hrane – bezbjedna hrana, bolje zdravlje
Sledeći postRaspisan ovogodišnji javni poziv za samozapošljavanje