Prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić

179

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je upriličio prijem za Esmeraldu Mujkić, fudbalerku Ženskog fudbalskog kluba „Lokomotiva“ iz Brčkog, koja je kao učesnica Specijalne olimpijade u Abu Dabiju u ženskom fudbalu igrala za reprezentaciju BiH i osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Esmeralda kaže da je prije samog puta na takmičenje rekla da se u BiH i Brčko ne vraća bez medalje.

„Jako sam ponosna na osvojenu medalju i kada sam krenula na takmičenje svima sam kazala da se bez nje ne vraćam. Od Finske smo gubili 5:1 na poluvremenu, ali na kraju smo uspjeli pobijediti. Također, ponosna sam što igram za ŽFK „Lokomotiva“ Brčko“, rekla je Esmeralda.

Boro Tošić, predsjednik ŽFK „Lokomotiva“, Brčko istakao je da svačiji uspjeh za klub znači puno, ali da je sada Esmeraldin najviši.

„Esmeralda je djevojka koja postiže rezultate u sportu, ali i privatno. Ona je sportistica koja je prošla sve selekcije u reprezentaciji, učesnica dvije olimpijade i kruna svega je ova zlatna olimpijska medalja. Ponosni smo na to“, kazao je Tošić.

Glavni koordinator Šadić rekao je da je rezultat koji je Esmeralda ostvarila pozitivan za Distrikt i da nakon ovoga treba raditi na većoj afirmaciji ženskog fudbala.

„Posebno se radujemo što je olimpijska medalja došla u našu lokalnu zajednicu i rezultat koji je Esmeralda ostvarila jako je pozitivan za Distrikt. Moramo početi sve više pozitivno afirmisati razvoj ženskog fudbalskog kluba“, kazao je Šadić.

Na ovogodišnjoj specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju učestvovala je ženska fudbalska ekipa koju je bila sačinjena od djevojčica s invaliditetom i bez invaliditeta. Fudbalski savez BiH delegirao je pet igračica bez invaliditeta među kojima je bila i Esmeralda.

Prethodni postU petak predavanje o zaštiti djece od internet predatora
Sledeći postSkupština odložila razmatranje svih zakona sa jučerašnje sjednice