Privredna komora Distrikta organizuje online predavanja o zelenoj ekonomiji

64

U sklopu projekta “HelpDesk for business entities”, koji finansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke u okviru programa EU4Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta BiH organizuje online predavanja o temi “Zelena ekonomija”.

“Riječ je o ekonomskom modelu koji se zalaže za održivi i profitabilni razvoj, tražeći situacije koje donose ekonomske, socijalne i ekološke koristi. Dakle, zelena privreda tvrdi da se društvena dobrobit može postići, dok se istovremeno smanjuju ekološki rizici i ekološke prijetnje. O tome kakve prilike nudi održivi razvoj, u kojim poslovnim sferama je moguće stvoriti održiv, zeleni biznis i kako do njega doći, govoriće Armin Hodžić i Anela Karahasan”, ističe Sanela Hadžajlić, predsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH

Online treninzi planirani su za četvrtak 15. decembar i utorak 20. decembar u terminima od 9:00 do 15:00 časova. Učešće na treninzima je otvoreno za sve zainteresovane, a prijave se mogu dostaviti na email: info@brcko-pkomora.com ili putem telefona: 049/216-116.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevazilaženju negativnih posljedica pandemije COVID-19, stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona evra, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona evra) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion evra). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

IZVORwww.brckodanas.com; www.brcko-pkomora.com;
Prethodni postPolicija apeluje na oprez prilikom korištenja pirotehnike
Sledeći postSupervizor razgovarao sa šefom Policije o statusu zaposlenih u ovoj instituciji