Prodajom markica do školskih užina za najsiromašnije učenike

82

Crveni krst distrikta Brčko je od distribucije markica štampanih u okviru Nedjelje Crvenog krsta prikupio oko 5.000 KM kojima će biti plaćene školske užine najsiromašnijim učenicima u Brčkom.

Sekretar Crvenog krsta distrikta Brčko Denis Šehanović kaže da je štampano 12.000 markica u apoenima od 0,5 maraka.

“Markice su distribuirane po školama i javnim ustanovama i ovo je naša tradicionalna aktivnost kojom svake godine obezbijedimo sredstva za školske užine mališanima koji nemaju mogućnosti platiti svoj obrok”, istakao je Šehanović.

Crveni krst distrikta Brčko na ovaj način djeci slabijeg socijalnog statusa osnovnih i srednjih škola omogući oko 20.000 užina na godišnjem nivou. Šehanović kaže da se distribucijom markica godišnje obezbijede užine za oko 1.000 učenika u stanju socijalne potrebe.

“Distribucija markica vrši se dva puta godišnje – u Nedjelji Crvenog krsta i Nedjelji borbe protiv tuberkuloze”, rekao je Šehanović.

On ističe da je Crveni krst samo servis za plaćanje, dok škola, kroz nastavnička vijeća, odlučuju koje dijete treba da prima užinu i koliko dugo. Projekat “Mala markica za veliki osmijeh”, Crveni krst distrikta Brčko realizuje od 2010. godine.

Prethodni postPočeo upis u srednje škole na području Distrikta
Sledeći postPritvoren osumnjičeni koji je na smrt pretukao oca

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime