Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slavena Marčete

128

“Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor D.I. (21) osumnjičenom da je prije mjesec dana, teškim povređivanjem automobilom, lišio života lice s inicijalima S.M.. Pritvor osumnjičenom za krivično djelo ubistva produžen je zbog opasnosti od bjekstva,” saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv D.I. zbog sumnje da je 16. maja oko 21:20 ćasova, u ulici Bijeljinska, kada je M.S. nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz vozila, naglo startao svoj automobil, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio ga na tlo. Sumnja se da je potom vožnjom unazad prešao pneumatikom preko nogu oštećenog nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je M.S. zadobivši povrede glave usljed pada, kroz nekoliko sati preminuo.

“Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja, Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru. Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva, pa je produžio pritvor D.I. za još dva mjeseca. Nakon produženja pritvora Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, neodložno nastavlja istragu u ovom predmetu, te daljnje procesuiranje D.I., koga sumnjiči za krivično djelo ubistva,“ kažu u Tužilaštvu.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postVlada odobrila niz tekućih transfera za Fond zdravstvenog osiguranja
Sledeći postDebata o finansiranju neprofitnih organizacija budžetskim sredstvima