Promjenjljivo kasnoproljetno vrijeme do kraja sedmice

16

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme, uz malu oblačnost. Nešto više oblaka registrovano je u Krajini i ponegdje u centralnoj Bosni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperatura vazduha u 8 časova iznosila je: Bjelašnica i Sokolac 4 stepena celzijusa, Bugojno, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Srebrenica 8, Sarajevo 9, Bijeljina, Doboj, Drvar i Zvornik 11, Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12, Bihać 13, Trebinje 14, Gradačac 15, Mostar 16, Neum 17 stupnjeva.

Izvor: Federalni hidrometeorološki zavod

“Danas u Bosni i Hercegovini djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni”, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od sredine sedmice očekuje se porast temperature, ali i “osjećaja sparine”, uz nastavak promjenjivog vremena kroz veći dio sedmice, što je i tipično za kasnoproljetno vrijeme, uz izmjenu sunca, oblaka i povremenih pjuskova sa grmljavinom i mjestimičnih nepogoda.

Opširnija trodnevna prognoza ovdje.

IZVORFederalni hidrometeorološki zavod
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 13.5.2024. do 19.5.2024. godine
Sledeći postZdravstveni centar Brčko i UKC Tuzla obnovili Memorandum o saradnji