Pušten u funkciju novi put Klanac – Rosulje

83

U prisustvu građana i predstavnika vlasti danas je svečano pušten u funkciju novoizgrađeni put Klanac – Rosulje, na koji se dugo čekalo i koji je od izuzetnog značaja za stanovništvo.

Na put koji spaja Klanac sa Rosuljama, odnosno Kolobarom i ostalim dijelovima grada i čini saobraćaj ali i put pješacima mnogo bržim čekalo se dosta godina, te ne čudi radost građana što je ovaj projekat konačno finaliziran.

“Jako dugo smo čekali izgradnju ovog puta. Dosta puta smo se obraćali svim strukturama kako bi nam uradili ovaj put jer potrebe su velike obzirom da je MZ Klanac jedna od većih i po broju stanovnika i po veličini”, kazala je Minka Zahirović
član UO MZ Klanac.

Dužina novoizgrađenog puta, koji uz sve izgleda i jako atraktivno, je skoro 400 metara i u njega je investirano pola miliona maraka.

“Izgrađen po savremenim metodama građenje. Izgrađena je sva infrastruktura koja ide uz jednu cestu i ovo je mini završna faza urbaniziranja Klanca. Uvažavajući činjenicu da smo prije tri godine riješili prostor na kome se sada nalazi tržni centar, izgradnjom ove ceste i drugim građevinama Klanac dobiva sasvim drugačiji izgled”, kazao je Anto Domić
gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Još je mnogo projekata koje treba uraditi širom Brčkog, a kada je u pitanju Klanac mještani su pokušali da dočaraju šta je to njima prioritet. Voda, kanalizacija, ulična svjetla su samo neki od problema ali tu nije kraj jer ima niz drugih koji otežavaju život Klančanima.

“U 21. vijeku imamo po tri – četiri reda kuća u jednom naselju koji uopšte nemaju izlaza na put nego samo helikopterom mogu sletiti u svoje dvorište ili ako im komšije dozvole da prolaze kroz njihova dvorišta. Imamo problem jer nam od željezničke stanice dolazi kanalizacija na krak Brke koji je sada zatvoren i tu se stvara veliko jezero koje stvara tako neprijatan miris da jednostavno ne možete živjeti tu”, kazala je Minka Zahirović, član UO MZ Klanac.

Još je tu dosta poblema za koje se stanovnici Klanca nadaju da će biti volje među nadležnima u vlasti da se pokrenu sa mrtve tačke i budu riješeni. Nadu za takvo nešto im daje finalizacija ovog puta na koji se dugo čekalo ali ipak dočekalo.

(BDCTV)

Prethodni postJavni poziv za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju
Sledeći postOd sada pravo zlato možete napraviti i sami

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime