Radio Brčko organizovao prijem i druženje za uspješne Brčanke

347

Radio – novinska ustanova „Radio Brčko“ Brčko distrikta BiH ugostila je u proteklom periodu brojne sagovornice u svojim autorskim emisijama, koje su govorile o obrazovanju, kulturi, rukovođenju, politici, zanatima, omladinskom djelovanju, nevladinim aktivnostima, porodici, zdravlju i ostalim životnim i socijalnim temama, koje više radijskih emisija obrađuje.

Tim povodom, a ujedno i povodom 60. godina od osnivanja Radija Brčko, direktorica ove ustanove Dragica Panić, sa saradnicima, organizovala je prijem i druženje za sve žene koje su imale prilike da budu gošće 30 radijskih emisija u proteklih nešto više od pola godine.

„Nakon pauze od šest godina organizovali smo manifestaciju „Žene Brčko distrikta BiH“, a naša medijska kuća ima i jednu emisiju posvećenu uspješnim ženama. Odlučili smo da vidimo koliko je žena prošlo kroz naše emisije i vidjeli smo da je u proteklih šest mjeseci razgovarano sa 80 žena. Nismo htjeli da biramo najuspješniju od njih nego smo ih sve pozvali, jer je svaka od njih u svojoj oblasti uspješna“, rekla je direktorica RNU „Radio Brčko” Dragica Panić.

U uvodnom obraćanju predstavljene su žene koje su zbog svojih privatnih ili profesionalnih uspjeha bile interesantne sagovornice za radijske emisije, a predstavljene su i same emisije i teme kojima su se njihovi voditelji bavili.

“Ženama je posebno posvećena emisija pod nazivom “Sve tajne uspješnih žena” koja se u programu “Radija Brčko” emituje posljednjih sedam mjeseci. Sve one žene koje su od septembra prošle godine gostovale u ovoj i drugim emisijama “Radija Brčko” na ovom druženju imale su priliku da se sastanu na jednom mjestu i uživaju u sadržajima koji su za njih pripremljeni”, kažu u ovoj radijskoj kući.

Gošće su sa druženja ponijele prijatne uspomene i želju da ovakvih susreta bude još.

Galerija fotografija nalazi se na stranici Radija Brčko

Manifestacija je održana u okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postUkida se obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima
Sledeći postKUP BiH – Poraz Lavica u polufinalu