Ratni profiteri najavili štrajk glađu jer ne ostvaruju profit

454

Predstavnici udruženja ratnih profitera najavili su danas štrajk glađu u samom centru grada. S obzirom da u ovoj državi, a naročito u Brčko distriktu nije bilo ratnih sukoba više od dvadeset godina i svi manje-više žive u miru i spokoju, ratni profiteri nemaju nikakav izvor kapitala. Kažu da su bogatsvo koje su stekli tokom rata potrošili da su danas dovedeni u bezizlaznu situaciju.

„Vi nemate pojma kako se osjećamo jer smo između ostalog, morali preći sa automobila koji koriste benzin na pišljive dizelaše! Dok smo mi lomili leđa tokom rata nosajući televizore i slike, drugi su se sakrivali po rovovima i podrumima. Jesmo li ovo zaslužili narode?” – izjavio je jedan od ogorčenih članova udruženja.

Ratni profiteri smatraju da je za sve kriva vlas u distriktu, koja ne huška narod dovoljno i ne stvara ni nacionalne ni vjersje sukobe. Kažu da ovaj grad ima veliki potencijal za stvaranje nemira s obzirom da tu žive hrvati srbi bošnjaci i kinezi ali da to niko ne želi da iskoristi.

„Ukoliko se vlast u distriktu u roku od sedam dana ne pozabavi ovim problemom, ne uvrsti u dnevni red problematiku mira i ne izazove nikakve sukobe među narodom, mi ćemo biti primorani na drastične mjere. Blokiraćemo pješačku zonu, napraviti mini kućice sa grijanjem, krevetima i poslugom, te stupiti u štrajk glađu!“ – izjavio je predsjednik udruženja.

(Tekst je satiričnog karaktera)

Prethodni postVegetarijanac pod pratnjom specijalne policije deportovan iz Brčko distrikta
Sledeći postSmanjena nezaposlenost u Brčkom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime