Razriješeni inspektor Simić nepravosnažno osuđen za primanje mita

81

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbu u predmetu protiv bivšeg poreskog inspektora Slobodana Simića (64) iz Brčkog, kojeg je ranije optužilo za primanje poklona od direktora preduzeća T.M. „KARGO“ Brčko.

Po optužnici iz decembra 2014.godine Simiću je suđeno za krivično djelo primanja poklona i drugih oblika koristi nakon poreske kontrole koju je 2006.g. proveo u preduzeću T.M. „KARGO“ od čijeg je direktora zahtijevao i primio mito u iznosu od pet hiljada KM. Nakon održanog glavnog pretresa Osnovni sud Distrikta nepravosnažno je osudio Simića na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca. Na ovu presudu moguće je izjaviti žalbu Apelacionom sudu Distrikta.

Za davanje poklona i drugih oblika koristi osuđenom poreskom inspektoru ranije je pravosnažno osuđen osnivač i direktor kontroliranog preduzeća, koji je mjesec dana po podizanju optužnice prihvatio krivicu. Prema navodima dviju povezanih optužnica za korupciju, koji su potvrđeni u osuđujućim presudama, krivična djela podmićivanja izvršena su s namjerom da kontroliranom obvezniku ne bude obračunat porez na promet proizvoda i usluga za 2004. i 2005.godinu.

Prethodni postFK Ilićka 01 savladala ekipu Famos
Sledeći postVlada sufinansira troškove liječenja za 23-godišnjeg Emira Mujića iz Brke

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime