Redžep i Emina Brkić osvojili – 14 medalja na jednom takmičenju

127

Na „Šestom otvorenom prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu i borilačkim sportovima”,koje je organizovano povodom 15-te godišnjice Brčko distrikta BiH učestvovalo je 536 takmičara iz 46 klubova iz 10 država.

Za najuspješniji klub proglašen je karate klub “MAVASI GERI”Novi Sad Srbija. Drugi po plasmanu je karate klub “SOCHIN”Banja Vrućica, treće mjesto pripalo je karate klubu “Derventa” iz Dervente. Najuspješniji takmičar je Redžep Brkić koji je osvojio četiri zlatne i tri srebrne medalje.Najuspješnija takmičarka je Emina Brkić sa osvojene tri zlatne,dvije srebrne i dvije bronzane medalje. Priznanja za najboljeg kadeta dobio je Petar Ivan Varesković.

Takmičari kuba borilačkih sportova”Lokomotiva”Brčko osvojili su 56 medalja,38 zlatnih,10 srebrnih i 8 bronzanih medalja a u im disciplinama : karate,greppling, kick boks,judo,sambo i ju jutsu.

Uspješnu sportsaku manifestaciju organizovao je Klub borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH u sportskoj dvorani Ekonomske škole.

(Radio Brčko)

Prethodni postOdbojkaši „Jedinstva“ pobijedili „Kakanj 78“ rezultatom 3:1
Sledeći postPrava drama u Brčkom završila pobjedom Gradačca | 27:28

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime