Riješen problem kadrova u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko

79

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta konačno je riješen problem nedostajućih kadrova, profesora harmonike i gitare.

Nakon završetka javnog konkursa i zvanično smo dobili nastavni kadar za poziciju profesora harmonike u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta, kazao je za Radio Brčko Fikret Piskavica, direktor i dodao da je uvjeren da će na isti način ubrzo biti popunjena i pozicija profesora gitare u ovoj školi.

Nažalost, protekle godine iz finansijskih razloga nismo bili u mogućnosti na takmičenje slati našu talentovanu djecu iz brčanske Muzičke škole koja u pravilu dobivaju nagrade, dodao je Piskavica i naznačio da je za ovu godinu planirana posebna pažnja za internu nastavu, tj. mini- koncerte učenika i profesora škole. Prošle godine imali smo tri ovakva zapažena naša mini- koncerta u školi, a za ovu godinu, plan nam je ovakve koncerte izvoditi na otvorenoj sceni, kazao je Piskavica.

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak 11. januara i sve je spremno za nastavak provođenja Plana rada škole za školsku 2015/16. godinu, napomenuo je još direktor Fikret Piskavica.

(Radio Brčko)

Prethodni postSvi putevi moraju biti očišćeni od snijega do ponoći
Sledeći postVlada objavila promotivni film o Distriktu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime