Roditelji oslobođeni plaćanja usluge boravka djece u javnim predškolskim ustanovama za vrijeme prekida rada

174

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja usluga smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH.

„Ovom odlukom odobrava se oslobađanje plaćanja mjesečne cijene usluge smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH korisnicima tih usluga, utvrđene Odlukom o načinu finansiranja boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH. Oslobađanje iz ove odluke se odnosi na period trajanja prekida vaspitno-obrazovnog rada u predškolskim ustanovama od 16.03.2020. godine“, navodi se u informaciji iz Vlade.

Usvojen program subencija privatnim preduzećima

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za 2020. godinu – I dio.

„Ovim programom planira se utrošak odobrenih sredstava iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u iznosu od 5.500.000,00 KM koja su izdvojena za subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima. Sredstva će se koristiti za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH, nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane korona virusom“, saopšteno je iz Vlade.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postPolicijski čas u Brčkom od sada od 22.00 do 05.00 časova
Sledeći postBrčanska Vijećnica u bojama zastava EU i BiH