„Ruke pune buke“ na Susretima mladih u Brčkom

Treći Susreti mladih Brčkog ove godine nam dolaze u jesen, ali ne slučajno!

87

Na ovogodišnjim Susretima mladi će se baviti umjetnošću, kulturom i brigom o životnoj sredini.

Zato je Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH pripremilo slikarsku radionicu za mlade pod nazivom „Ruke pune buke“, koja će se održati u subotu 25. novembra 2023. godine u planinarskom domu Platani (Gredice ll) sa početkom od 12:00 časova.

Iz Vijeća/Savjeta mladih Brčkog kažu da su se odlučili da ove godine Susreti mladih izgledaju malo drugačije u odnosu na ranije, baš iz razloga što su teme kojima se bave ovi Susreti mladima veoma potrebne.

„Istina je da smo se za perimetar odmakli od politika prema mladima, ali to smo mogli sebi da dozvolimo sada kada je usvojena Strategija za mlade i pri kraju je izrada Akcionog plana za implementaciju Strategije za mlade Brčko distrikta BiH. Osluškujući glas i želje mladih, shvatili smo da su veoma gladni za kulturnim sadržajima, ali, što je još važnije, da oni budu uključeni, da oni stvaraju. Zato smo došli na ideju da organizujemo radionicu slikanja, kreativnog naziva „Ruke pune buke“, na kojoj će mladi slikati motive vezane za naš grad, a kasnije ćemo organizovati i izložbu slika“, kaže Vladimir Kanostrevac, koordinator Susreta mladih.

Slikarsku radionicu vodiće naša akademska slikarka Almedina Cifrić, koja ističe da se veoma raduje ovom događaju, jer će sigurno obradovati i mlade.

„Sa zadovoljstvom sam se odazvala pozivu rukovodstva Vijeća/Savjeta mladih da organizujemo ovakvu radionicu, jer zaista smatram da mladima treba što više ovakvih sadržaja“, kaže Almedina Cifrić i dodaje da postoji mogućnost da će im se pridružiti i slikari iz Brčkog i regije, koji će mladima pružiti stručnu podršku.

Mladi će se okupiti u divnom ambijentu koji pruža planinarski dom „Platani“, ali će, prije nego što uzmu kist u ruke, očistiti okolni šumski prostor oko planinarskog doma i zasaditi sadnice drveća.

„Svijest o zaštiti životne sredine je neiscrpan posao i zaista nas raduje da imamo mlade koji o tome vode računa i organizuju ovakve događaje, koje smo sa zadovoljstvom podržali“, kažu predstavnici PD Platani, koji su mladima ustupili prostorije svog planinarskog doma.

Iz Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH poručuju da sa nastrpljenjem iščekuju subotu i pozivaju sve mlade da im se pridruže.

Događaj „Ruke pune buke“ realizuje se u sklopu projekta Susreti mladih Brčko distrikta BiH, koji realizuje krovna organizacija mladih Brčko distrikta BiH, a finansira Vlada Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vsmbd.org;
Prethodni postEyelashes for everyone – Trepavice za svakoga
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 27.11.2023. godine do 3.12.2023. godine