Saopštenje Policije – bezbjednosni događaji od 30.12.2022. – 4.1.2023.

54
Iz arhiva

Tokom novogodišnjih praznika, na području Brčko distrikta BiH, u oblasti kriminaliteta, zabilježena su četiri događaja, u kojima su obuhvaćena tri krivična djela “oštećenje tuđe stvari”, dva krivična djela “laka tjelesna povreda” i jedno krivično djelo “nasilje u porodici” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

“Kada je riječ o javnom redu i miru, u izvještajnom periodu zabilježeno je pet događaja narušavanja javnog reda i mira, tokom kojih je troj lica lišeno slobode, od kojih jedno lice zbog počinjenog prekršaja nasilja u porodici iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Brčko distrikta BiH i dva lica zbog počinjenih prekršaja drsko ponašanje i ometanje vršenja službenih poslova i zadataka iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Osim navedenog, za dva lica su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja drsko ponašanje, iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

“Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 17 vozača i vozila. Od toga 10 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, četiri koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao pretovarenim vozilom, jedan zbog neplaćenih kazni i jedan zbog prevoza tereta u rasutom stanju”, navodi se u izvještaju Policije.

U izvještaju je takođe evidentirano i da su policijski službenici u utorak 3. januara 2023. godine, tokom redovnih poslova i zadataka, kontrolisali motorno vozilo “VW Golf” kojim je upravljao H.A. rođen 1994. godine u Maoči, nastanjen u Vukosavlju.

“Provjerom u registru novčanih kazni za lice H.A. utvrđeno je da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 25.862,60 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će navedeno lice nastaviti sa vršenjem istih, privremeno mu je oduzeto vozilo i deponovano u depozit Policije, a Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postSa tržišta BiH povučeni skejtbordi, mašinice za šišanje i igračke
Sledeći postNajavljen doček pravoslavne Nove godine u Brčkom