Sastanak s Udruženjem samostalnih taksi prevoznika

87

U maloj sali Skupštine Brčko distrikta BiH gradonačelnik Siniša Milić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić održali su radni sastanak s predstavnicima Udruženja samostalnih taksi prevoznika o rješavanju nelegalnog taksi prevoza te osiguravanju novih taksi stajališta.

„Organizovanjem ovog sastanka pokazali smo zaintresovanost za rješavanje svih problema koji opterećuju ovu lokalnu zajednicu. Mišljenja smo da će komunikacijom taksista s predstavnicima nadležnog odjeljenja Vlade i saobraćajne policije i inspekcije biti mnogo lakše doći do konkretnih rješenja koja će biti na njihovo zadovoljstvo.

Spremni smo da razmotrimo sve mogućnosti da javni prevoz na području Brčko distrikta BiH dovedemo u red“, izjavio je gradonačelnik Siniša Milić.

Na sastanku su učestvovali i šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević, šef Pododjeljenja za javni saobraćaj i održavanje vozila Mensur Kamenjašević i glavni inspektor Inspektorata Dževdet Šahović.

Šef Pododjeljenja za javni saobraćaj i održavanje vozila u Odjeljenju za javne poslove Mensur Kamenjašević rekao je da će se moći kroz određeno vrijeme napraviti određeni pomaci. Razmjenom informacija s kolegama razmotrit će i mogućnost povećanja broja taksi stajališta.

„Mislim da će ovaj sastanak, koji je zakazan najkasnije za sredinu prvog mjeseca iduće godine, sigurno donijeti rezultate. To je sastanak koji će biti operativan. Određeno će se moći primijeniti bez izmjene zakona, nešto neophodno što, naravno, neće štetiti ni linijskom prevozu putnika niti taksistima, a doprinijet će boljem prevozu svih građana Brčko distrikta BiH. Ako bude potrebno dat ćemo prijedlog za izmjenu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Brčko distrikta BiH“, objasnio je inspektor Inspektorata Dževdet Šahović.

Također je dodao da će biti pojačane inspekcijske kontrole, angažovane i u neradne dane, posebno kada se radi o nelegalnom prevozu putnika.

Samostalni taksi prevoznik u Brčko distriktu BiH Nijaz Mutap rekao je da su problemi samostalnih prevoznika mnogobrojni te se nada da će na dogovorenom sastanku riješiti problematiku koja dovodi u pitanje egzistenciju ovih prevoznika.

VIAbdcentral.net
Prethodni postSutra otvaranje klizališta
Sledeći postGradonačelnik otvorio četvrtu klizališnu sezonu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime