Sastanak sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH i supervizorom za Brčko

55

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko gospodin Bruce G. Berton sastao se prigodom današnjeg boravka u Brčkom na 16. obljetnici Distrikta s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem i dogradonačelnikom Esedom Kadrićem kao i čelnicima Skupštine Brčko distrikta BiH, Đorđom Kojićem i Ademom Ribićem.

U izjavi za mediji supervizor je prethodno naglasio da će od lidera Brčko distrikta zatražiti informacije po pitanju funkcioniranja Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH.

“Na ovom sastanku namjeravam da zatažim informacije dokle se došlo sa aktivnostima kako bi Vlada i Skupština mogle da funkcioniraju na odgovarajući način i da još jedanput pozovem na dijalog. Očekujem od lidera Brčko distrikta da učine ono što od njih očekuju svi građani, a to je da postignu kompromis i napredak. Kompromis je uvijek bio moguć u Brčkom, a vjerujem da ga je i sada moguće postići”, poručio supervizor za Brčko Bruce G. Berton neposredno prije održanog sastanka u Vijećnici.

“U Brčko distriktu je svaka odluka koja se donosi teška odluka koja podliježe kritikama i sustavnoj analizi i to je plod naše različitosti. Ovdje žive tri konstitutivna naroda i nacionalne manjine i to je plod toga što uvažavamo drugo i drugačije i naše opredijeljenosti da želimo donijeti one odluke koje ćemo sigurno i provoditi”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Prethodni postOdobren novac za “Zdravstveni centar” i Fond zdravstvenog osiguranja
Sledeći postPoljoprivrednicima malo 12 miliona maraka

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime