Šest osoba lišeno slobode na graničnim prelazima od početka februara

58
Izvor: Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 3. i 4. februara 2023. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak na izlasku iz BiH. Naime, graničnim provjerama osobe inicijala O.H. 2000. godište, utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „krađa“. O.H. je predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH. Za D.D., koji je rođen 1997. godine, ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

“Prethodno, 1. februara 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode državljanku Republike Srbije M.Ž. (1978.) jer je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Kontrolisana je na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predata službenicima Policijske uprave Zvornik. Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Zvornik su na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Karakaj lišili slobode S.M. (1966.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 4. februara 2023., lišili su slobode B.T. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Ovaj bh. državljanin je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

“Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 4. februara 2023., na letu iz Berlina, lišili su slobode DŽ.B. (1972. godište) jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Srebreniku zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu”, zaključuje se u saopštenju GP BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.granpol.gov.ba;
Prethodni postHumanitarna aukcija slika za Đorđu Đurića
Sledeći postBrčko šalje pomoć stradalima u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj i Siriji