„SFK 2000 Sarajevo“ pobjednik turnira za klubove ženske premijer lige

251

Ekipa „SFK 2000 Sarajevo“ pobjednik je dvodnevnog malonogometnog turnira za klubove ženske premijer lige BiH, koji je danas završen u sportskoj dvorani Gimnazije u Brčkom. Sarajke su u finalnom meču savladale ekipu ŽFK Banja Luka rezultatom 8:0. Treće mjesto zauzela je ekipa „Gradine“ iz Srebrenika dok su Brčanke, ekipa „Lokomotive“ – domaćin turnira, zauzele četvrtu poziciju i titulu fer-plej ekipe. Modriča je peta, Mostar šesti, Bijeljinke sedme, a ekipa „Mladosti“ iz Nević Polja osma.

U ime Nogometnog-fudbalskog saveza BiH – organizatora turnira, selektori reprezentacija Nikola Nikić (U-19), Ilija Lucić (U-17) i Samira Hurem (seniorke), te funkcioneri fudbalskih saveza Slaviša Vujić, Suzana Milinković, Jovica Savić i direktor takmičenja Elmir Pilav, uručili su posebna prizanja kapitenima prvoplasiranih triju ekipa i pojedinačna: najbolji strijelac na turniru bila je Amina Mujanović iz ekipe „Gradina“ Srebrenik, najbolji igrač Mejrema Medić iz ekipe „SFK 2000 Sarajevo“ a najbolji golman je bila Helena Perić iz Mostara.

Svaku od 18 utakmica na turniru gledalo je u prosjeku 200 gledalaca a ukupno su vidjeli 108 golova.

(Radio Brčko)

Prethodni postU saobraćajnoj nesreći poginuo mladić iz Prutača
Sledeći postGradonačelnik podržao poljoprivredni razvoj i samozapošljavanje stanovništva preko projekta „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime